22 Haziran 2015 Pazartesi

RAMAZAN AYINDA BESLENMENİZE DİKKAT EDİN " AZI KARAR, ÇOĞU ZARAR"



İftar sofralarında bir insana yetecek yemeğin 2-3 kat 

fazlası bulunabilmektedir. İftarda kan şekeri çok düşük 

olduğundan kısa sürede çok miktarda besin tüketme 

isteği doğmaktadır. Yapılan en büyük hatalardan birisi 

de çok hızlı bir şekilde, çok yüksek miktarda besin 

tüketmektir. Çok hızlı yemek yendiğinde bu süre 

zarfında fazla miktarda, enerjisi yüksek besinler yenilir 

ve bu durum hem sağlık açısından risk oluşturabilir hem 

de ilerleyen günlerde kilo alımına zemin hazırlayabilir.




0536 612 9009







2 yorum:

  1. İftar vaktinde olmazsa olmaz bence yavaş yemek yemektir. Önce bir miktar sıvı alınacak su veya çorba seçenek olabilir. Daha sonra 10-15 dakika oyalanıp, ana yemeğe geçilecek. Tabi ki ana yemek de özellikle yaz aylarında çok yağlı ve kızartma türü olmamalıdır. Tatlı tercihi yaparken de özellikle sütlü ve hafif tatlılar tercih edilmelidir.

    YanıtlaSil
  2. Toplum olarak atın ölümü arpadan olsun mantığını benimsediğimiz için, hiç bir şeyin kararını bilemiyoruz. Özellikle de Ramazan ayında iftarlara sırasında kendimizden geçiyoruz. Sanki bir daha yemek yemiyecekmiş gibi sofraya saldırıyoruz. Çok uzun bir süre aç kalan bünyemize bir anda taşıyabileceğinden fazla yük bindirirsek, bunun sonu hüsrandan başka bir şey olmayacaktır.

    YanıtlaSil