İftar sofralarında bir insana yetecek yemeğin 2-3 kat
fazlası bulunabilmektedir. İftarda kan şekeri çok düşük
olduğundan kısa sürede çok miktarda besin tüketme
isteği doğmaktadır. Yapılan en büyük hatalardan birisi
de çok hızlı bir şekilde, çok yüksek miktarda besin
tüketmektir. Çok hızlı yemek yendiğinde bu süre
zarfında fazla miktarda, enerjisi yüksek besinler yenilir
ve bu durum hem sağlık açısından risk oluşturabilir hem
de ilerleyen günlerde kilo alımına zemin hazırlayabilir.
0536 612 9009
İftar vaktinde olmazsa olmaz bence yavaş yemek yemektir. Önce bir miktar sıvı alınacak su veya çorba seçenek olabilir. Daha sonra 10-15 dakika oyalanıp, ana yemeğe geçilecek. Tabi ki ana yemek de özellikle yaz aylarında çok yağlı ve kızartma türü olmamalıdır. Tatlı tercihi yaparken de özellikle sütlü ve hafif tatlılar tercih edilmelidir.
YanıtlaSilToplum olarak atın ölümü arpadan olsun mantığını benimsediğimiz için, hiç bir şeyin kararını bilemiyoruz. Özellikle de Ramazan ayında iftarlara sırasında kendimizden geçiyoruz. Sanki bir daha yemek yemiyecekmiş gibi sofraya saldırıyoruz. Çok uzun bir süre aç kalan bünyemize bir anda taşıyabileceğinden fazla yük bindirirsek, bunun sonu hüsrandan başka bir şey olmayacaktır.
YanıtlaSil