15 Temmuz 2015 Çarşamba

YEMEĞİN TADINA BAKMADAN TUZ ATMAYIN..


TUZUN DEĞİL, YEMEĞİN TADINA VARIN....
TUZU ATMADAN ÖNCE YEMEĞİN TADINA BAKIYOR MUSUNUZ?
TUZ KULLANMAK YERİNE NANE, KEKİK, FESLEĞEN GİBİ AROMA SAĞLAYICILAR TERCİH EDİLMELİDİR.
TUZ TÜKETİMİ ARTTIKÇA, YÜKSEK TANSİYON, KALP DAMAR HASTALIKLARINA YAKALANMA RİSKİNİN ARTTIĞI UNUTULMAMALIDIR..



2 yorum:

  1. Eskiden daha yemeğin tadına bakmadan, tuz atardım. Yaşım ilerledikçe duyduklarım, gördüklerimden sonra tuz olayına bakış açım değişti. Tuzun damarlarıma, mideme, beynime, eklemlerime kısaca tüm vücuduma yaptığı tahribatı öğrendikten sonra, artık tuzluk kullanmıyorum. Ekstra hiç bir gıdama tuz atmıyorum. Çünkü zaten gün içinde yediklerimden yeterince tuz alıyorum. Daha fazlasına hiç gerek yok. Sağlıklı yaşlanmak istiyorum.

    YanıtlaSil
  2. 3 beyazdan kaçının demeye başladıklarından bu yana kesinlikle tuzdan kaçmaya başladım. Damarlarımı, eklemlerimi, kalbimi, böbreklerimi kısaca kendimi seviyorum. Sonsuza kadar yaşamak değil, ölene kadar sağlıklı yaşamak istiyorum.

    YanıtlaSil